keskiviikko 29. elokuuta 2012

Etra valloittaa kauppahallin!


Tämän blogin olisi voinut otsikoida myös “Iloisia uutisia”. Ensimmäinen iloinen uutinen on, että Kasvisruokala Etra avaa tankkauspisteen Oulun Kauppahallissa. Myyntipiste tavoitellussa kauppapaikassa vapautui sopivasti Etran kymmenvuotisjuhlan kunniaksi. “Nyt on aika laajentua ja uudistua,” kommentoi Terho Heiskanen Etrasta.

Entisen sushibaarin paikalle tulee muutama istumapaikka ja buffetpöytä, josta saa mukaansa keiton, pääruoan ja salaatit. Myös pakasteruokia tulee myyntiin. Ruoka on samaa, mitä on myös Karjasillan ruokalassa. Jälkiruokaa kaipaavakin saa suunsa makeaksi: uutuutena tarjolla ovat ravintotiheät smoothiet!

Etran linja säilyy muuten entisellään. Johtoajatuksena on ravintotiheys, tyhjien kalorien välttäminen ja ruoka, jossa suojaravintoaineet ovat helposti imeytyvässä muodossa.

Omalta osaltani voin sanoa, että uuden myyntipisteen avaus tulee tarpeeseen. Vegaanista pikaruokaa kaipaava on aiemmin joutunut Kauppahallissa tyytymään rasvaa tihkuviin kevätkääryleisiin. Ravintotiheä lounas täyttää vatsan ihan toisella tavalla... Uskon myös, että kaupungilla liikkuu juuri sellaista Etran potentiaalista asiakasryhmää, joka ei erikseen eksy Karjasillalle: nuoria ja opiskelijoita. Nuorten keskuudessahan kasvissyönti ja veganismi lisääntyvät voimakkaasti. Pari euroa huokeampi take-away –lounas sopii paremmin budjettiinkin.

Mutta mitä torin papparaiset mahtavat tuumata, kun ruokalistalta puuttuvat liha ja kermaperunat? Terho Heiskanen ilmaisee asian kauniisti: “Olemme kasvisruokala. Liha ei ole ihmiselle mitenkään välttämätön.” Hänen mukaansa Etran asiakkaista valtaosa syö myös lihaa, mutta toisaalta he ovat huomanneet, että ateria voi olla täydellinen ilman lihaakin.

Toisaalta veganismia puoltavat karut faktat. Itsensä ruokkiminen eläinproteiinilla on nykytilanteessa järjetöntä. Terho Heiskanen muistuttaa, että maailman väestömäärä kasvanee kahdella miljardilla vuoteen 2050 mennessä. "Eläinproteiinipohjainen ruoka kuluttaa kymmenen kertaa enemmän vettä kuin kasvisruokavalio. Kolmasosa  maailman viljelykelpoisesta maasta käytetään tällä hetkellä viljan kasvattamiseksi eläinten ruokintaan," Heiskanen toteaa. Aiheesta lisää:


Ne jotka aikovat heti suunnata kauppahallille vegaaniruoan ostoon, joutuvat valitettavasti vielä hetken hillitsemään innostustaan. Etran myymälä ei nimittäin avaudu ihan vielä! Arvioitu ajankohta on syyskuun loppupuoli. Sitä ennen on runsaasti tehtävää. Myymälä pitää varustella toimintakuntoon. Murheista pienin ei ole se, mistä varat investointeihin, ennen kuin uusi myyntipiste alkaa tuottaa. Mikäli haluat tukea Etraa konkreettisesti juuri nyt, hankipa vino pino ruokalippuja tulevaa syyskautta varten!

Ja väläys toisista iloisista uutisista: Olen nyt ollut reilun kuukauden Etran ruoilla ja sen huomaa! Miten sen huomaa – siitä seuraavassa blogissa. Kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti